CONTACT
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
STICHTING CLASSIC YOUNG MASTERS IS ER VOOR HET JONGE KLASSIEK TALENT, HUN OUDERS EN DOCENTEN.

driven by talent

Over ons

Onderzoek naar de wensen van zeer jonge musici heeft geleid tot de oprichting van de stichting Classic Young Masters (CYM). Doel: het scouten en coachen van jong en bijzonder talent in de klassieke muziek. CYM is een organisatie die opteert voor ’meesterschap’ in het vak. De coaching is gericht op jongeren die zich al via de bestaande educatiekanalen (muziekscholen, sociaal- maatschappelijke initiatieven op het gebied van muziek) hebben onderscheiden door bijzondere prestaties en vaardigheden; talenten in de beheersing van vocale en instrumentale klassieke muziek. 
Voor de jongeren die voor de keuze staan een opleiding te volgen tot professioneel musicus ‘on top’ of misschien een ander vak te kiezen en zich als goede amateurmusicus te ontwikkelen is CYM opgericht. Zij heeft als onafhankelijke organisatie de mogelijkheid, deze talenten van adviezen, kennis en inzichten te voorzien die ‘los’ staan van de verhouding met docent of instituut. Hier gaat kwaliteit boven kwantiteit. Als hoogste doel is geformuleerd: die mogelijkheden en middelen aan te reiken die bijdragen aan een evenwichtig en gelukkig leven.
Opgericht in 2012.

musicale en persoonlijke ontwikkeling in balans

Muzikale en persoonlijke ontwikkeling in evenwicht

Classic Young Masters geeft naast aandacht voor de muzikale ontwikkeling ook aandacht aan andere competenties die belangrijke zijn om je te ontwikkelen tot een succesvol mens en musicus, zoals; persoonlijke ontwikkeling, media communicatieadvies, financieel advies, podiumtraining en acquisitie van concerten. Achter de schermen wordt gewerkt aan de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden in relatie tot artistieke vaardigheden.
Classic Young Masters heeft daarnaast de ambitie te bewijzen dat ook de culturele sector bedrijfsmatiger kan werken met behoud van artistieke en idealistische motieven. Op deze website kunt u meer lezen over het traject dat met de talenten wordt doorlopen. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Classic Young Masters.

Download organisatie structuur