Skip to content

Aanmelden

Aanmelden voor het selectie-traject Classic Young Master? Laat dan je gegevens achter om instructies per mail te ontvangen.

Aanmelden?

Vul het formulier hieronder in

Hoe het werkt

01 Aanmelden

Een bijzonder goed presterende jonge musicus, jij dus, krijgt de mogelijkheid mee te doen aan een ‘proefspel’ voor een commissie van vakmusici. Je kunt bij de selectie komen door een digitale (beeld/geluid-) opname van door jou uitgevoerd repertoire in te sturen. Maximaal zestien jonge talenten worden uitgekozen voor het proefspel.

 

02 Live Auditie

Het proefspel is een optreden van ongeveer tien minuten voor de vak commissie. Daarna vindt er een individueel gesprek plaats waarin jij je motivatie kunt toelichten, vragen mag stellen en advies krijgt. Dit advies krijg je schriftelijk. De beoordeling is in handen van onafhankelijke topmusici, die per editie maximaal acht kandidaten selecteren voor het tweejarig begeleidingsprogramma.

 

03 CYM Talent

Ben je uitgekozen, dan krijg je het tweejarig programma bestaande uit workshops, masterclasses en individuele begeleiding. Bovendien regelen we interessante concertmogelijkheden op mooie locaties in Nederland. Maak gebruik van die uitdaging, pak je kans!

Voorzitter

Janine Bos aan het woord

Het bestuur van CYM kenmerkt zich door verschillende achtergronden, ervaring en interesses, maar hetgeen dat ons met elkaar verbindt is de wens om talentvolle jonge muzikanten in de klassieke muziek de mogelijkheid te bieden om hun eigen creatieve identiteit te ontwikkelen. CYM biedt een uitgekiend programma van workshops, masterclasses en individuele begeleiding aan de jonge talenten, waardoor de stap naar het worden van beroepsmusicus kleiner wordt. Door de begeleiding van CYM hopen we ook dat meer mensen kunnen genieten van de prachtige klassieke muziek die onze talenten maken. Wij kijken ernaar uit om u te zien bij een van de concerten of events waar onze jonge talenten zich presenteren.

×

Zie jij jezelf ook als talent?