Skip to content

Begeleiding

Ambities bereiken met hulp van topmusici en deskundigen

Begeleidings­traject

CYM begeleidt topmusici van de toekomst. Inmiddels zijn dat er zo’n veertig, want er is tussen ex-deelnemers en CYM nog steeds sprake van samenwerking en uitwisseling. Zo kan CYM beschikken over een dynamisch netwerk dat actueel blijft. 

Classic Young Masters heeft een sterke reputatie opgebouwd in het begeleiden van jonge, getalenteerde musici op weg naar een ondernemend en zelfstandig muzikaal bestaan. Dit doet CYM aan de hand van tweejarige algemene en individuele begeleidingsprogramma’s, aangevuld met projecten die jonge talenten deels zelf invullen en vormgeven.

Workshops

Naast het ontplooien van muzikale vaardigheden, vergt je carrière als professioneel musicus meer competenties. Zoals kennis van ondernemerschap, presentatietechniek, marketing, personal branding en effectief gebruik van sociale media. En last but no least: weerbaarheid op zakelijk niveau. CYM staat jou daarbij met raad en daad terzijde en biedt doelgerichte workshops, geleid door vakbekwame docenten.

 

Projecten

CYM biedt talentvolle musici de tools om zich zo breed mogelijk op de hedendaagse concertpraktijk te kunnen oriënteren. De sleutels zijn diepgaande ontmoeting en samenwerking met andere kunstdisciplines, onderzoek naar alternatieve speellocaties, ‘speelhonger’ en een niet aflatende nieuwsgierigheid. Daarom ontwikkelt CYM-projecten of participeert in projecten van derden waaraan CYM-talenten deelnemen. Méér nog: daar zelf invulling aan geven.

Netwerk van Experts

CYM is met haar missie, visie en aanbod uniek in Nederland. CYM vat alles ’duurzaam’ samen in een kwaliteitscyclus: jonge musici ontwikkelen zich, koppelen ervaringen terug en worden ‘CYM-ambassadeur’. CYM beschikt over een uitgebreid netwerk in de wereld van muziek en cultuur. Vanzelfsprekend werkt CYM samen met alle Nederlandse conservatoria en organisaties uit de uitvoeringspraktijk.

Concerten

Samen musiceren met andere talenten hoe gaaf is dat! CYM regelt het. Op bijzondere locaties, met ondersteuning van topmusici. Zodat jouw muzikale identiteit zich kan ontwikkelen.

In het kort

  • Intensieve algemene en persoonlijke begeleiding.
  • Vakkundige musici die je helpen.
  • CYM traint je op het gebied van marketing, sociale media etc.
  • Toegang tot het uitgebreide muzieknetwerk van CYM.

Nu aanmelden

Ontmoet de alumni

Alumni jaartal

Reinier Wink

Cello

Yang Yang Cai

Piano

Pelle van Esch

Tromobone

Jurn Tjoa

Piano

Jules Baeten

Klarinet

Simon Dallmeier

Fargot

×

Ook talent worden?