Skip to content
Machinehal Backer & Rueb Breda
23 sep 14:00
- 23 sep 17:00

Architectuur & Muziek

23
sep
/ 23 sep

Een artistieke verkenning van de grote machinehal van Backer & Rueb: muzikaal-ruimtelijk pionieren. Een unieke samenwerking van de Gemeente Breda, vastgoedontwikkelaar Amvest, Stichting Classic Young Masters, en de faculteit bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven.

TU/e docenten zijn met de musici van Classic Young Masters en studenten van de TU/e aan de slag gegaan rondom de thema’s klank, ruimte en historie. De musici zijn gaan nadenken over composities, concepten of concerten die passen in de ruimtelijke context van de oude machinehal van Backer & Rueb. Wat kun je toevoegen om muziek en architectuur atmosferisch te laten versmelten? Licht, schaduw, projectie, compositie, klankruimtes …? Kortom, bewustwording van de werking van muzikale parameters en van het effect van de fysieke ruimte op de ervaring van de speler én de luisteraar. 

Op zaterdag 23 september bent u vanaf 14.00u uitgenodigd om te ervaren wat die combinatie van jonge talentvolle musici, architecten en een bijzondere hal kunnen doen. De entree is gratis!

Wanneer?         Zaterdag 23 september 14.00u  – 17.00u

Waar?              Machinehal Backer & Rueb, Speelhuislaan 173, 4815CD, Breda

            

Project Architectuur & Muziek

Muzikaal-ruimtelijk pionieren bij Backer&Rueb; een artistieke verkenning van de grote machinehal.

CrossMark Breda: de plek om te wonen, ondernemen, werken en te ontmoeten! 

CrossMark Breda is het begrip dat staat voor de verandering van de Bredase Spoorzone in het centrum van de stad. Crossmark Breda staat voor de groei van de stad Breda over de rivier de Mark. De plek waar de gebiedsontwikkeling van het Havenkwartier wordt gekoppeld aan ‘t Zoet.

Havenkwartier

De ontwikkeling van het Havenkwartier, onderdeel van Crossmark, past in een inmiddels stedenbouwkundige traditie van de revitalisatie van historische structuren in Nederlandse binnensteden. In dit proces zijn kunstenaars en creatieve ondernemers veelal de pioniers die met hun ‘culturele broedplaatsen’ de eerste stap zetten in de transformatie van vergeten gebieden zoals industrieterreinen, kanaal- en spoorzones, naar volwaardige stadsdelen met een maatschappelijk-cultureel en economisch interessant vestigingsklimaat.

Backer & Rueb

TU/e docenten Jacob Voorthuis (filosofie van het ontwerpen), Wouter Hilhorst en Ralph Brodruck (beide architecten) zijn met de musici van Classic Young Masters en studenten van de TU/e aan de slag gegaan rondom de thema’s klank, ruimte en historie. Met dit gegeven op zak zijn de musici gaan nadenken over composities, concepten of concerten die passen in de ruimtelijke context van de oude machinehal van Backer & Rueb. Waar komen beide overeen, in welk opzicht verschillen ze? Wat kun je toevoegen om muziek en architectuur atmosferisch te laten versmelten? Licht, schaduw, projectie, compositie, klankruimtes …? Kortom, bewustwording van de werking van muzikale parameters en van het effect van de fysieke ruimte op de ervaring van de speler én de luisteraar.

Project Muziek & Architectuur

Op zaterdag 23 september bent u vanaf 14.00u uitgenodigd om te ervaren wat de combinatie van jonge talentvolle musici, architecten en een bijzondere hal kunnen doen. Een unieke samenwerking van de Gemeente Breda, vastgoedontwikkelaar Amvest, Stichting Classic Young Masters, en de faculteit bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven. De entree is gratis. U bent van harte welkom!

Bekijk ook deze events

39Hours Project

11
mei
/ 12 mei
Concerten

Schrikkelconcert

29
feb
/ 29 feb

Wil jij je ook inzetten voor de ontwikkeling van de Classic Young Masters?

Wordt partner

Doe een bijdrage