Skip to content
Muziekgebouw Eindhoven Kleine Zaal
02 nov 12:30
- 02 nov 14:00

LUNCHPAUZECONCERT Anuschka Pedano & Pablo Suaste

02
nov
/ 02 nov

Kom tijdens je lunchpauze genieten van verschillende Mexicaanse, Cubaanse en Argentijnse nummers! Dans is een van de meest natuurlijke vormen van menselijke expressie. Ook in de klassieke muziek is dit niet te missen, denk bijvoorbeeld aan Brahms zijn Hongaarse dansen of Dvoráks Slavische dansen. In deze werken vind je verschillende culturen, folklore en tradities die welk weer uniek zijn voor bijvoorbeeld een specifieke regio. Ze zijn dan wel geschreven met de intentie dat er naar geluisterd wordt, maar laten we eerlijk zijn, je kunt er ook wel heel goed op dansen. Dans en ritme zijn de essentie van Latijns-Amerikaanse muziek en dat laten we graag horen tijdens deze feestelijke en virtuose middag. 

Pablo Suaste

Door zijn elegante en virtuoze kunstenaarschap wordt hij beschreven als een echte klavierdichter en is hij een van de grootste opkomende artiesten in de muziekwereld. In 2017 bracht hij zijn debuut solo-album uit gewijd aan werken van Franz Liszt. Met zijn pianospel heeft Pablo al heel veel van de wereld gezien.


Anuschka Pedano

De warme klanken van de altviool hebben op jonge leeftijd haar hart gestolen. Tegenwoordig heeft ze eerste prijzen gewonnen op diverse (internationale) concoursen en heeft ze al op menig festival en podia gestaan. Samen het het internationale strijkersorkest LGT Young Soloists te Zürich de CD Nordic Dream opgenomen. 

Programma

Julian Aguirre – Aires Nacionales Argentinos – “Córdoba” 
Manuel M. Ponce – Marchita el alma
Manuel M. Ponce & Jasha Heifetz – Estrellita 
Manuel M. Ponce – Guateque, tiempo de Danzón
Ernesto Lecuona – Comparsa
Arturo Marquez – Danzón No. 2
Jose Resta – Aire de Tango
Astor Piazzolla – Cafe 1930
Astor Piazzolla – Le Grand Tango

Bekijk ook deze events

39Hours Project

11
mei
/ 12 mei
Concerten

Schrikkelconcert

29
feb
/ 29 feb

Wil jij je ook inzetten voor de ontwikkeling van de Classic Young Masters?

Wordt partner

Doe een bijdrage