Skip to content
Nieuwe Veste Breda
29 dec 19:30

Openbare masterclass PEAX door Ties Mellema en Barry Jurjus

29
dec

Durf jij het aan om te worden ondergedompeld in de PEAX ervaring? Om te worden verrast en verbaasd door de grenzeloze muziek van PEAX? Kom dan naar Nieuwe Veste op 29 december! (19:30-22:00)

PEAX speelt niet alleen hun laatste hits maar gaat ook meer in depth in op wat zij al uitlegden tijdens Podium Klassiek aan Floris Kortie: hoe maakt PEAX muziek? Waar komt hun inspiratie vandaag? Welke tools gebruiken zij? Hoe verwerkt PEAX al die genres in hun muziek? 

Bovendien gaat PEAX gaat meer vertellen over hoe zij deze stap hebben genomen. Hoe zij de gebruikelijke hokjes hebben verlaten en hun eigen kaleidoscope aan klanken hebben uitgevonden. Én hoe jij daar ook kan komen. 

PEAX legt uit hoe zij hun laatste single SPIVA (vanaf 11 december verkrijgbaar via Bandcamp en streaming services zoals Spotify en Appel music) in elkaar zetten. SPIVA is een typisch PEAX stuk met klassieke minimal en Afrikaanse invloeden.

PEAX

De masterclass begint met een stuk uit PEAX, waarin alle muziek die Ties en Barry ooit heeft aangesproken geïntegreerd is en werd geboren als multi-stilistisch cross-over ensemble door saxofonist Ties Mellema en percussionist/drummer Barry Jurjus.

Inspiratie komt uit minimal music, funk, jazz, barok, avant-garde, drum and bass. De wereldwijde Corona-crisis markeerde het begin van PEAX. Barry en Ties hadden ineens tijd om bij elkaar te komen en hun ideeën over muziek te delen. Ze ervoeren een sterke muzikale band, wat resulteerde in de creatie van hun eigen stukken.

Over

Ties Mellema:

Het aangaan en overwinnen van uitdagingen en het vertellen van een verhaal staan altijd centraal in het werk van Ties. Of het nu gaat om de vals-polyfone cellosuites van Johann Sebastian Bach op baritonsaxofoon, het monomane Gradus van Philip Glass of de extreme freejazz van zijn held John Coltrane: Ties zoekt altijd de grenzen van disciplines en de mogelijkheden op zijn instrument op. Hij daagt zichzelf voortdurend uit om het verhaal van de muziek opnieuw te vertellen. Hij laat zijn instrument spreken – in plaats van zingen, zoals normaal het geval is.

Barry Jurjus:

Barry is een veelzijdige slagwerker.

Bij Braziliaanse slagwerkgroep AbSurdo speelt hij de swingende samba. Naast de vele optredens verzorgde hij al vele workshops op lagere en middelbare scholen.

Bij koperensemble WorldBrass vervult hij alle slagwerkpartijen denkbaar in genres van Barok tot Jacques Brel. Dit internationale gezelschap toert over de gehele wereld.

In Symphonie Orkest Vlaanderen werkt hij als slagwerker en paukenist waar hij het klassieke repertoire speelt.

Bekijk ook deze events

39Hours Project

11
mei
/ 12 mei
Concerten

Schrikkelconcert

29
feb
/ 29 feb

Wil jij je ook inzetten voor de ontwikkeling van de Classic Young Masters?

Wordt partner

Doe een bijdrage