Skip to content
De Doelen Rotterdam
11 jan 12:30

Talent Break

11
jan

Classic Young Masters werkt sinds 2021 nauw samen met het de Doelen uit Rotterdam. Het geeft onze talenten de kans om in een gerenommeerde zaal op te treden en ervaring op te doen. Tijdens deze Talent Break speelt het Dokwerk Saxophone Quartet samen met Lisa Schreiber.

Dokwerk Saxophone Quartet – Bio (NL)

Het Dokwerk Saxophone Quartet is een jong en energiek kamermuziek ensemble gevormd in 2019. Oorspronkelijk uit vier verschillenen hoeken van de wereld hebben zich de vier leden, Lisa Schreiber, Jen-Hong Wu, Ileana Termini en Pedro Silva, in het cultureel vibrant Amsterdam samen gevonden, waar ze momenteel aan het Conservatorium met de Nederlandse saxofoon coryfee Arno Bornkamp studeren. Als deel van hun internationaal vermaard saxofoonklas hebben ze al in de grote zaal van het Concertgebouw zo als ook het Muziekgebouw aan ’t IJ gespeeld. 

Leergierig en steeds enthousiast om hun horizon te verbreden bezoeken ze masterclasses in de hele wereld, en halen inspiratie van belangrijke saxofonist voorouders zo als Joonatan Rautiola en Lars Mlekusch maar ook anderen bronnen zo als de barokspecialist Walter van Hauwe, en expert voor hedendaagse muziek, componist en percussionist Arnold Marinissen. Verder maakt het kwartet sinds kort deel uit van de NSKA, de Nederlandse Strijkkwartet Academie, waar ze de mogelijkheid krijgen met onder ander artistieke leider Marc Danel te werken en van hun rijke traditie te leren. 

Onlangs bekroond met de eerste prijs in de categorie kamermuziek van de Internationale Competitie “Vítor Santos” in Portugal, heeft het Dokwerk Saxophone Quartet nu het aanbod gekregen om hun debuut CD op te nemen. Door middel van combineren van hun individuele culturen en achtergrond vinden deze vier een eindeloos rijkheid en variëteit van muzikaal mogelijkheden en keuzes. Ruimdenkend en helder streven ze ernaar een constante plek voor het klassieke saxofoon te vestigen, in de muziek van vandaag en morgen! 

Bekijk ook deze events

39Hours Project

11
mei
/ 12 mei
Concerten

Schrikkelconcert

29
feb
/ 29 feb

Wil jij je ook inzetten voor de ontwikkeling van de Classic Young Masters?

Wordt partner

Doe een bijdrage