Skip to content

Project

Finalisten Oskar Back Prijs bekend

21 januari 2024

Dit zijn de finalisten van de Oskar Back Prijs 2024 die zaterdagavond 27 januari aanstaande zullen schitteren op het podium van de Grote Zaal van TivoliVredenburg: Enzo Kok, Kira van der Woerd en Salome Bonnema.

Gefeliciteerd! We wensen jullie de komende week veel succes met studeren, en zaterdag 27 januari heel veel plezier tijdens de finale.

De drie finalisten soleren met het Residentie Orkest onder leiding van Jonathan Bloxham. De jonge vioolmagiërs kunnen al hun temperament en virtuositeit kwijt in het geliefde Vioolconcert van Mendelssohn of het vurige Symphonie espagnole van Lalo. Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden reikt de prijzen uit na de finale.

Performance Prijs
De Prijs voor de Beste Performance van de Oskar Back Prijs 2024 is toegekend aan Quintijn van Heek. De jury prees zijn plezier in het spel, zijn passie voor jazz en het feit dat de violist risico’s durfde te nemen. De vormgeving van zijn performance was simpel en doeltreffend, en de jury noemde zijn performance heel eigen bij de uitreiking van de prijs na afloop van de Halve Finale van de Oskar Back Prijs 2024.

De halve finale is terug te kijken op de livestreampagina van het Nederlands Vioolconcours

 
Deel dit bericht:

Meer nieuws...

CYM

Valentijnsactie

CYM

Kira van der Woerd behaalt tweede plek tijdens Nederlands Vioolconcours!

CYM

In de prijzen gevallen!