Skip to content

Create your musical identity

×

Missie en Visie

De missie van CYM is het begeleiden van jonge talentvolle muzikanten die met hun uitvoeringen klassieke muziek promoten. Dit bij voorkeur gecombineerd met andere kunstuitingen, zoals lichtshows, dansuitvoeringen, beeldende kunst en voordrachten. En vaak op andere locaties dan de traditionele concertzaal. CYM wil samen met jonge talenten zoveel mogelijk handvatten en mogelijkheden aanreiken om klassieke muziek op een nieuwe manier verrassend over te brengen. Om zo de toehoorder te ‘beraken’ (te bereiken en te raken).

Volgens CYM is het belangrijk dat klassieke muziek beter toegankelijk wordt voor meer, vooral jonge, mensen. Voor hen valt er veel te genieten binnen de ruime mogelijkheden van klassieke muziek. En juist de hedendaagse digitale middelen zorgen ervoor dat die muziek overal en voor iedereen onder handbereik is (any time, any place) en eenvoudig valt te combineren met andere kunstvormen. Iedereen mag klassieke muziek en haar schoonheid beleven. Zelfs gestoken in een nieuw jasje, want ook een doorgewinterde luisteraar wordt graag verrast! Dit is onze visie.

Aanpak

Talent optimaal kunnen benutten, een eigen muzikale identiteit ontwikkelen én een groot publiek bereiken; liefst jong en divers… Ga er maar aan staan! En voeg er ook de uitdaging aan toe om van klassieke muziek -met een wat oubollig imago- ‘trending topic’ te maken. In de praktijk is het dagelijkse kost voor klassiek geschoolde musici die als ZZP-er van hun passie hun professie maken. Daarom ondersteunt CYM jonge talenten met een aanpak langs drie pijlers.

Het drijvende team achter CYM

Jos Schroevers

Directeur

Antony Hermus

Artistiek adviseur

fotopers5

Janine Bos

Voorzitter

Renée van der Linden

Boekhouding

Jurgen Damen

projectleider

Mike Boddé

Beschermheer

Bestuur

Janine bos
Voorzitter
Vera Hoogsteden
Secretaris
Jorrit Klijs
Penningmeester

Adviseurs

Antony Hermus
artistiek adviseur
Jan Bart Henry
financieel advies
Cees Brandwijk
zakelijk adviseur

Ambassadeurs

Bram van Sambeek
Fagottist
Remy van Kesteren
Harpist
Iris Hond
Pianiste
Andre Heuvelman
Trompettist
Richard de hoop
Keynote speaker

Rechtsvorm en samenstelling organisatie

Classic Young Masters is een stichting, opgericht in mei 2012. Het is een kleinschalige organisatie met een Bestuur directie model, waarbij het bestuur en de directeur het beleid bepalen. De uitvoering van het beleid is in handen van de directeur /artistiek leider plus vrijwilligers. Statuten en directiereglement zijn conform de “Governance Code Cultuur” opgesteld.

Eerlijk, divers en inclusief

De Stichting staat ook garant voor een eerlijke prijs voor kunst en cultuur en hanteert als leidraad de ‘Fair Practice Code’.

Classic Young Masters is een inclusieve organisatie die open staat voor alle mensen in de samenleving. Zowel vanuit ons personeelsbeleid als bij de werving van de talenten dragen wij bij aan een arbeidsmarkt waarin iedereen gelijke kansen heeft.

Kwaliteit geeft bij CYM de doorslag! We verwelkomen dan ook een diversiteit aan achtergronden, kennis en vooral talent.

Wetgeving, fondsen en verslaglegging

De stichting voldoet aan de eisen met betrekking tot de wet op de WBTR en heeft de stappen doorlopen die per 1 juli 2021 verplicht zijn voor verenigingen en stichtingen.

Bestuur en directeur zetten zich in voor het vinden van de benodigde gelden. Het bestuur en de direct aan de stichting gelieerde adviseurs zijn onbezoldigd. Hun inzet voor de stichting is gebaseerd op betrokkenheid. Intern legt de directeur verantwoording af aan het bestuur via vergaderingen en verslagen. Extern gaat die verantwoording naar de subsidiënten, fondsen en sponsoren door middel van een activiteiten- en financieel verslag.

Ontmoet de talenten