Skip to content

Project

Architectuur en Muziek

Vanuit de basis in Rotterdam slaat CYM haar vleugels landelijk uit. In Breda hebben we een tweede locatie gevonden en zijn wij gastvrij ontvangen. Inmiddels timmeren we er aardig aan de weg en werken we samen met andere culturele makers. We zetten projecten op en geven concerten op bijzondere locaties. Ook in sociaal-maatschappelijk opzicht spelen we ons ‘partijtje’ mee.   Niet zo vreemd dus, dat wij uitgenodigd zijn om samen met andere culturele makers bij te dragen aan de ontwikkeling van het Bredase havengebied. CYM richt zich dan met name op een onderscheidende muzikale identiteit voor het gebied.

Het havengebied klinkt als een …

Urban culture

De ervaringen van CYM met het Rotterdamse RAP-label, de onderzoeken die opgezet worden met de TU/Eindhoven en het enthousiasme van de jonge musici zijn prima ingrediënten om voor deze grote Bredase gebiedsontwikkeling een muzikale identiteit en bijpassende activiteiten te ontwikkelen.  Urban Culture, een klassiek fundament en ‘vibes’ die niet te miskennen zijn. CYM werkt met passie mee aan een nieuwe signatuur. 

Partners in dit meerjarige project zijn de Gemeente Breda, projectontwikkelaar Amvest en de TU/Eindhoven.

Subculturen combineren

Creativiteit en techniek gaan zeer goed samen en daarom pleit universitair docent Jacob Voorthuis ervoor de verschillende disciplines en bijbehorende subculturen veel bewuster te combineren. Voorthuis is Universitair docent architectuurtheorie en filosofie binnen de leerstoel architectuurgeschiedenis en theorie aan de Technische Universiteit te Eindhoven. Hij heeft muziek als grote liefde en koppelt dit aan zijn vak architectuur. CYM werkt nauw met hem samen en verwacht in de loop van 2023 een daverende presentatie te geven.  Laat dat maar over aan onze CYM-talenten: Andrej van Brakel, Julian van der Linden en Rangel Silaev samen met studenten van de TU Eindhoven. 

Bekijk ook deze projecten

Project

Paviljoen Ongehoorde Muziek en Design Academy

Project

Sociaal Maatschappelijk Bewust

Draag bij aan talent en word partner