Skip to content

Philip Karmanov

Over Philip

“Anderhalf jaar vóór mijn geboorte gebeurden er twee noemenswaardige dingen die toevallig op één dag samenvielen: mijn oudere broer werd geboren en een gloednieuwe Petroff piano arriveerde bij mij thuis. Deze twee gebeurtenissen hebben min of meer mijn toekomst bepaald: de piano behoorde al vroeg tot mijn speelgoed arsenaal, en mijn broer, die als eerste met pianolessen mocht starten, was voor mij een inspiratiebron om met mijn eerste improvisaties te experimenteren, al werden die niet altijd gewaardeerd door de buren en mijn ouders. 

Gelukkig vloog de tijd snel en mocht ik op mijn zesde met de echte pianolessen starten. Sindsdien kan ik mij het leven zonder muziek maken niet eens voorstellen. Uiteraard sta ik graag op het podium om mijn liefde voor muziek te delen met het publiek. Het vaakst doe ik het solo maar ik vind het ook heel boeiend om kamermuziek te spelen. Afgelopen jaren heb ik deelgenomen aan enkele zomercursussen en festivals, waardoor ik extra podiumervaring heb opgedaan en mijn repertoire heb uitgebreid. Ook heb ik prijzen gewonnen bij diverse concoursen, waaronder YPF Pianoconcours 2019 en Steinway Pianoconcours 2020. Dit jaar heb ik als duo met de violiste Kira van der Woerd de 3de prijs gewonnen bij de Nationale finale van het Princes Christina concours. 

Inmiddels studeer ik al vier jaar aan de Academie Jong Muzikaal talent te Utrecht bij Marjès Benoist en ben ik momenteel aan het onderzoeken waar ik mijn studie als uitvoerend musicus zou willen voortzetten. Naast pianospelen ben ik ook bezig met het examen jaar aan het gymnasium. Als ik even geen piano speel, ben ik graag muziek aan het luisteren, aan het schaken of buiten aan het fietsen. 

Met veel plezier en dankbaarheid bespeel ik thuis een Bösendorfer vleugel uit 1975 van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Geboorte datum

13-11-2004

Instrument(en)

Piano

Opleiding

Academie Muzikaal Talent te Utrecht

Docent

Marjès Benoist

Media

 
×

Classic Young Master worden?